“СОФИСТИК-ЖИВО”: сцени, пътища, танци, публика… онлайн!

"СОФИСТИК-ЖИВО": сцени, пътища, танци, публика... онлайн!

Обичаме да пътуваме! Обичаме да танцуваме! Обичаме да превземаме нови сцени! Да покоряваме нови публики, да печелим нови приятелства! Сега отново сме на път –  този път онлайн! Точно една година след първото ни танцово турне в Мароко и след реализацията на двустранен проект за културен и езиков обмен с творци от Кралство Мароко.

От 10 до 12-ти декември 2020 г. Танцова формация “СОФИСТИК-ЖИВО” ще вземе участие в третото издание на Международния фолклорен фестивал в Агадир, Мароко (FIFTA). Тази година фестивалните сцени ще бъдат дигитални.

Формацията единствена ще представи България и Югоизточна Европа на престижния форум. При това с цели две танцови програми! С едната си програма от български фолклор ще запознаем публиката с танци от  различни етнографски области, с многообразието от ритми и стилове. Втората ни програма е съставена изцяло от характерни танци (танци на народните) и включва тайвански, виетнамски, индийски и руско-цигански танци.

Пъстрата танцова палитра на форума ще допълнят състави от Колумбия, Камерун, Филипините, Гърция и разбира се – Мароко.

Международният фолклорен фестивал в Агадир, Мароко (FIFTA) се организира от Асоциация за изкуства и социо-културно развитие “Фламант”. Неговата цел е да събира хора и култури и да ги обединява в техните различия чрез силата на музиката, песните, танците, обичаите… А това ще допринесе за създаването на един обединен свят, уважаващ разнообразието.

Арт вечерите ще могат да бъдат проследени на живо в социалните медии на Асоциация за изкуства и социо-културно развитие “Фламант”, както и във Фейсбук страницата на Танцова формация “СОФИСТИК-ЖИВО”.

Новини, Фестивали