Сам или с инструктор – това е въпросът?

Сам или с инструктор - това е въпросът?

Да танцуваш сам у дома, където никой не те гледа или в танцовото студио под вещия поглед и насоки на инструктор по танци? Един вечен, но много актуален въпрос, на който даваме отговор днес.

Знаeм, че танцуваш с безплатни клипчета и се чудиш дали трябва да продължиш. Безспорен факт е, че у дома всеки е гений в танците! 

  • Ако имаш резултати, честито! Не спирай! Започни да изучаваш танцовото изкуство от основните правила с пълното си внимание! Тях, обаче, няма да намериш в свободен достъп, детайлно обяснени и приложени спрямо твоите специфики и нужди (да, всички сме различни и учим по различен начин!).
  • Ако нямаш резултати, но си вдъхновен, пак честито! Ще ги постигнеш, когато се задълбочиш. Когато започнеш от основата и продължиш да надграждаш умения и знания.
Няколко са причините да се запишеш на курс по танци с инструктор:
  • Когато танцуваш и искаш да го правиш добре и правилно. Това изисква много познания, вещина и насоки. Никой инструктор не ти обещава да е лесно, но всички знаят, че след репетиция ще се чувстваш прекрасно.
  • Самостоятелното учене изисква много време и голяма самодисциплина. Да не споменаваме и необходимостта от подходящо пространство за танцуване. Основен проблем е, че не достатъчно добре подготвени танцьори (особено начинаещи и деца) допускат грешки, които няма кой да им посочи и поправи. Така грешно заучени техники и начини на движение се превръщат в труден за отстраняване навик.  И ако мечтаеш за сценична или професионална реализация,  това е сериозна пречка за по-нататъчно развитие.
  • Танцуване под напътствията на инструктор значително намалява риска от неправилна постановка на движенията. Опитът и познаването на тънкостите на различните танцови стилове, помагат за правилното усвояване на новите техники от танцьора.
  • Колкото повече, толкова по-весело! Заниманията с инструктор и в група са по-забавни, по-вдъхновяващи и значително по-лесни. В танцовата зала можеш да намериш приятели за цял живот. Можеш да общуваш с други хора, които споделят същата страст като теб и да се вдъхновявате взаимно. Какво по-хубаво от това!
  • Когато искаме да се научим как да се грижим за тялото си. Уроците с инструктор са щадящи за тялото, предпазват изпълнителите от травми и неправилни натоварвания, които много лесно могат да се случат при един неопитен и самостоятелно учещ се танцьор.
Учителят не съществува без своите ученици!

Ще се радваме да танцуваме заедно с теб (и ти с нас)! Предлагаме ти внимателно и индивидуално отношение, изчерпателна теория и сериозна, вдъхновяваща практика и безброй положителни емоции. Имаш възможността да се включиш още сега, какво като е лято! Нашата ежегодна лятна програма ТАНЦОВО & АРТ ЛЯТО те очаква и тази година с много и разнообразни танцови класове, артистични предизвикателства и горещи летни емоции. Очакваме те в групите с Николета, Моника, Криси и Лия, които с много плам, любов и професионално отншение ще ти разкажат за един необятен нов свят, ще ти предадат своите знания и ще се погрижат да се чувстваш страхотно!

BLOG, Полезна информация