Нейро-арт ателие “МОЕТО УТРЕ СЛЕД НАШЕТО ВЧЕРА”

Нейро-арт ателие “МОЕТО УТРЕ СЛЕД НАШЕТО ВЧЕРА” или 365 лични приключения през 2022 година. На прага сме на поредната нова година. Правим анализи, обобщения, преценки и изводи от изминалите месеци. В съзнанието си за хиляден път прехвърляме своето „ПРЕДИ“. Подлагаме на щателна дисекция „успешната“ си изминала година. Задаваме си въпроси, на голяма част от които нямаме отговори. И най-вече на този: „Щастлив/а ли съм?“ И ни е трудно да видим посоката след нашето „СЛЕД“… няма ни в нея. Но ако продължим да живеем така, това няма да ни направи нито по-здрави, нито по-щастливи, нито по-успешни.

Затова трябва да се движим!

Непрестанно. Да предприемаме действия и да осъществяваме намеренията си. Защото не е достатъчно просто да знаем или да усещаме, че нещо трябва да променим. Най-трудната стъпка е да съберем кураж и да направим онова, което знаем, че трябва да бъда направено. Да видим и прегърнем своето УТРЕ с любов и да изпратим нашето ВЧЕРА с благодарност!

Важното е, че ще сме осъзнали, как вътрешното ни пространство е безкрайно и в него има място за поне 365 възможности и чудеса. И сме готови на остър завой – да приемем света около себе си такъв какъвто е, да се вслушаме в собствената си душа и тяло, преди да са почнали да крещят от болка на неудовлетвореност.

И сме по-силни, по-уверени и борбени, по-спокойни и хармонични, по-истински… По-щастливи!

И имаме неотменната подкрепа на човека, който никога, ама никога няма да ни предаде – ние самите!

Това нейро-арт ателие е за теб, ако искаш:
  • да разгърнеш потенциала си на създател и творец на собствения си живот;
  • да се изразиш творчески чрез нейрографика и арттерапевтични практики;
  • да намериш в себе си безкраен източник на енергия и вдъхновение;
  • да повишиш качеството си на живот;
  • да прекараш време в прекрасно пространство на творчество и медитация със съмишленици и опитен водач.

ЗА Нейро-арт ателие “МОЕТО УТРЕ СЛЕД НАШЕТО ВЧЕРА”

Дата: 03.01.2022 г. (понеделник)

Начало: 11.00 ч. Събитието е с продължителност 120 минути.

Водещ: Елина Топалска – Сертифициран Арт-терапевт, Специалист по Нейрографика към „Институт психологии творчества“ Санкт-Петербург , Хореограф, Творец

Място на провеждане: Art & Dance Studio SOFISTIK (ж.к. Люлин, бул. Джавахарлал Неру 28, Силвър център, ет. 2, офис 60)

Вход: специална празнична цена – 25.00 лв.

Записване: за участие в срещите можете да заявите на 0897 927 564 (местата са ограничени).

Всички материали са подсигурени. Ако желаете, можете да работите и със свои маркери, цветни моливи, листове за рисуване А4.

Нейро-арт ателие “МОЕТО УТРЕ СЛЕД НАШЕТО ВЧЕРА” се провежда при спазване на всички ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ. За допускане до събитието за всички лица над 18 г. в сила са изискванията за наличие сертификат за поставена ваксина, документ за преболедуване, отрицателен тест (антигенен или PCR) или наличие на антитела. Горните изисквания не се прилагат по отношение на лица до 18 годишна възраст.


С маркер в ръка, честност към себе си, любов и цветове, ще дадем живот на желанието си за промени, ще потърсим ресурсите за личния ни подем. Ще преминем заедно  част от пътя към по-пълноценен и осмислен личен живот и реализация, изграждайки умение съзнателно да се променяме. Ще дадем живот на мечтите си! А какво по-хубаво от това?

И запомнете: не е необходим никакъв предварителен опит и знания в рисуването! Нейрографиката ще ни води! Очакваме ви! Бъдете смели и активни! Успяваме само когато действаме!

Не са необходими специални умения, нито опит в рисуването. Всеки може да рисува!

Събитието е инициатива на Зона за изкуства, творчество и личностно развитие. За него могат да бъдат използвани и ваучери от инициативата Подари (си) танцово/ арт преживяване.


Индивидуална среща
  • Ако темите на срещите ни резонират с вас, но не желаете да участвате в група;
  • Ако имате собствени теми, по които желаете да работим;
  • Ако имате въпроси относно нейрографиката и искате да ги обсъдим;

    Свържете се с нас на тел. 0897 927 564 или e-mail office@sofistik-jivo.com за индивидуална среща.

ЗА НЕЙРОГРАФИКАТА

Замисляли ли сте се какво значат несъзнателните рисунки? Когато седим на лекция или разговаряме по телефона, често неволно вземаме молив и започваме да рисуваме различни линии и фигури. Така несъзнателно изразяваме своето вътрешно моментно състояние. Човек подсъзнателно има желание да рисува различни форми и линии на хартия. Интуитивно се стремим да визуализираме проблема, за да го погледнем отстрани и да намерим решение.Неврографиката ни учи да правим това ОСЪЗНАТО. Но има няколко важни особености:


• Нейрографика се рисува по ТЕМА. И то актуална, интензивна, вълнуваща ни тема. Тя може да е свързана както с реализиране на положителни и желани неща, така и със справяне с проблеми, негативи, житейски неудобства, нежелани ситуации…
• Нейрографика е МЕТОД, който чрез рисуване, даване на смисъл на рисунката и наблюдение ни дава възможност да взаимодействаме със самите себе си, с нашето психическо състояние, с обкръжаващата ни среда и с целия свят. Посредством нейролинията и прости геометрични фигури можем да разговаряме с подсъзнанието си и да го ПРЕПРОГРАМИРАМЕ.
• Нейрографиката НЯМА за цел създаване на рисунки, още по-малко красиви (знаем колко е субективна категорията “красотата”). Да, рисунките са резултат, но той е по-скоро вторичен. Същността на нейрографиката е процесът, преживяването, докато се рисува. А истинският резултат е промяна в състоянието ни – освобождаване от страх, сбъдване на мечта, балансиране, хармонизиране на състоянието ни. Такъв е ефектът на РАБОТЕЩАТА нейрографика, а не красивата рисунка.
• Можем да прерисуваме всичко в живота си, което е необходимо да погледнем от нова гледна точка, както и да си нарисуваме всичко, което ни е нужно и искаме да бъде…
• Да рисува нейрографика може ВСЕКИ. Стига да има лист и маркер пред себе си. Целта не е създаване на картини и поради това талант за рисуване изобщо НЕ е необходим. Рисуваме докато ни хареса рисунката на нас самите!
• Нейрографиката е БЕЗОПАСНА. Спазват се малко, но задъл жителни правила и се следват стъпките на основната методология. Това гарантира ефективност на процеса. А ако не се съобразим с тях, нейрографиката просто няма да доведе до резултатност.
• Твърдението, че нейрографиката е трудна и изисква много време не е коректна. Тук размерът на листа няма никакво значение. Всичко зависи от интензивността на темата, времето, с което разполагаме и искаме да отделим…и вътрешния ни импулс за рисуване.Лесно, достъпно, приятно и ефективно.

Workshops, Новини