ЛЕТНИ СРЕЩИ СЪС СЕБЕ СИ

ЛЕТНИ СРЕЩИ СЪС СЕБЕ СИ

Да започнем отначало! Да преоткрием вътрешната си мощ чрез силата на изкуството в няколко летни срещи със себе си! 

• Да помислим: колко често пропускаме щастието си, подтискаме мечтите си, игнорираме желанията си, загърбваме копнежите си? Живеем в омагьосания кръг на нищото и сме нещастни, губим стимулите и тонуса си, бавно униваме…
• Защото днес сме преди всичко рационални, материални и се осланяме на разума, а не на сърцето и поривите на душата си… Но идва ден, когато те настояват от нас да ги чуем, да им се доверим!

И на помощ идва изкуството и неговата мощ – Нейрографиката и Арт терапията! 
• Живителната сила на твореца вътре в нас. Мястото, където се срещат психология, творчество и здраве. Устремът на духовното ни пробуждане чрез себеопознаване, свързване с нашите таланти, ценности, мечти и мисия. Не ни трябва смелост, нито особен талант, а само желание за промяна и доверие в себе си. Творим смело! Живеем свободно! Ново начало! Намиране на забравените съкровища във вътрешно ни пространство! Промяната е неизбежна, защото това иска от нас Негово Величество Животът!


Представяме ви един летен цикъл от срещи, на които чрез творчески техники и Нейрографика ще предизвикаме неочаквани прозрения, а с активното си въображение ще откриваме източника на силата вътре в себе си! Ще откриваме и събуждаме добре забравени и/или неосъзнати вътрешни ресурси и ще създаваме ново отношение към реалността.

30.07.2021 – “ЖИВОТЪТ КАТО ЧУДО” | 19.30 – 21.00 ч.

Колко малки чудеса загърбваме в ежедневието си и очакваме голямото, а него все го няма? От колко малки празници се лишаваме, за да успеем с “неотложните” задачи? Животът е ЧУДО, когато се отнасяме към него като към празник, щастие и удоволствие. Ще си припомним, че всъщност всяко поемане на въздух е чудо! А след това и още много други добре забравени състояния.

06.08.2021 – “МОЯТ СВЯТ И ДРУГИТЕ В НЕГО-КАК ОБЩУВАМ” | 19.30 – 21.00 ч.

Как да се насладим на пълноценно и стабилно общуване във всички сфери на живота ни? Как да приемем другите и себе си? А какво се случи с общуването ни във времената на социална изолация? Отношенията ни са огледалата, в които ние се оглеждаме. Върху другите не можем да влияем директно, затова акцентът е на това, което можем да направим – да имаме по-добро разбиране и контрол над СЕБЕ си. Да сме будни и активни в творенето на своята реалност.

13.08.2021 – “ЖИВОТЪТ НА НАШИТЕ МЕЧТИ” | 19.30 – 21.00 ч.

Има мъдрост: “Ако мислиш за след година – сей жито. Ако мислиш за след 10 години посади дърво.” Какви семена посяваме и какви плодове очакваме да наберем? Колко мечти и планове по пътя си забравяме и изоставяме и на колко даваме живот? А какво е усещането когато пред очите ни израства дървото на нашия живот, пълно с енергия и даряващо ни вълшебните плодове и наслада от реализираните ни мечти?


20.08.2021 – “ЛЕГЕНДА ЗА ЛОТОСА – МАНДАЛА НА ЛИЧНОТО ИЗРАСТВАНЕ” | 19.30 – 21.00 ч.

Ще преминем заедно една част от пътя към по-пълноценен и осъзнат личен живот и реализация, изграждайки умение съзнателно да се променяме.

“Състоянието определя нашето мислене,
мисленето определя нашите действия,
действията определят нашия живот.”

И не е нужно да пребродим пустинята, за да открием, че източникът на сила е в нас точно сега. Трансформираме негативите и проблемите в осъзната и стабилна форма на живота си!Водещ: Елина Топалска – Сертифициран Арт-терапевт, Специалист по Нейрографика, Хореограф, Творец

Място: Art & Dance Studio SOFISTIK (ж.к. Люлин, бул. Джавахарлал Неру 28, Силвър център, ет.2, офис 60)

Вход: Свободен /Дарение (по желание и лична мотивация)

За участие в нашите Летни срещи със себе си можете да заявите на 0897 927 564 (местата са ограничени)


Не са необходими специални умения, нито опит в рисуването. Всеки може да рисува!
Всички материали са подсигурени. Ако желаете, можете да работите и със свои – маркери, цветни моливи, листа за рисуване А4.
Всичко, от което имате нужда е желание за промяна, усмивка и добро настроение!

Срещите се провеждат при спазване на установените противоепидемични мерки.


Ако темите на срещите ни резонират с вас, но не желаете да участвате в група;
• Ако имате собствени теми, по които желаете да работим;
• Ако имате въпроси относно нейрографиката и искате да ги обсъдим, можете да се обадите за индивидуална среща.


За НЕЙРОГРАФИКАТА 

Замисляли ли сте се какво значат несъзнателните рисунки? Когато седим на лекция или разговаряме по телефона, често неволно вземаме молив и започваме да рисуваме различни линии и фигури. Така несъзнателно изразяваме своето вътрешно моментно състояние. Човек подсъзнателно има желание да рисува различни форми и линии на хартия. Интуитивно се стремим да визуализираме проблема, за да го погледнем отстрани и да намерим решение. Нейрографиката ни учи да правим това ОСЪЗНАТО. Но има няколко важни особености:

• Нейрографика се рисува по ТЕМА. И то актуална, интензивна, вълнуваща ни тема. Тя може да е свързана както с реализиране на положителни и желани неща, така и със справяне с проблеми, негативи, житейски неудобства, нежелани ситуации…
• Нейрографика е МЕТОД, който чрез рисуване, даване на смисъл на рисунката и наблюдение ни дава възможност да взаимодействаме със самите себе си, с нашето психическо състояние, с обкръжаващата ни среда и с целия свят. Посредством нейролинията и прости геометрични фигури можем да разговаряме с подсъзнанието си и да го ПРЕПРОГРАМИРАМЕ.
• Нейрографиката НЯМА за цел създаване на рисунки, още по-малко красиви (знаем колко е субективна категорията “красотата”). Да, рисунките са резултат, но той е по-скоро вторичен. Същността на нейрографиката е процесът, преживяването, докато се рисува. А истинският резултат е промяна в състоянието ни – освобождаване от страх, сбъдване на мечта, балансиране, хармонизиране на състоянието ни. Такъв е ефектът на РАБОТЕЩАТА нейрографика, а не красивата рисунка.
• Можем да прерисуваме всичко в живота си, което е необходимо да погледнем от нова гледна точка, както и да си нарисуваме всичко, което ни е нужно и искаме да бъде…
• Да рисува нейрографика може ВСЕКИ. Стига да има лист и маркер пред себе си. Целта не е създаване на картини и поради това талант за рисуване изобщо НЕ е необходим. Рисуваме докато ни хареса рисунката на нас самите!
• Нейрографиката е БЕЗОПАСНА. Спазват се малко, но задъл жителни правила и се следват стъпките на основната методология. Това гарантира ефективност на процеса. А ако не се съобразим с тях, нейрографиката просто няма да доведе до резултатност.
• Твърдението, че нейрографиката е трудна и изисква много време не е коректна. Тук размерът на листа няма никакво значение. Всичко зависи от интензивността на темата, времето, с което разполагаме и искаме да отделим…и вътрешния ни импулс за рисуване.

Лесно, достъпно, приятно и ефективно – в няколко летни срещи със себе си!

Workshops, Новини