Коледна нейро-среща “КОЛЕДНИ МЕЧТИ, КОЛЕДНИ ЗВЕЗДИ”

коледни мечти

С вълнение Ви каним на Коледната нейро-среща “Коледни мечти, коледни звезди”!

Единственият оправдан стремеж на човека е да осигури следващия удар на сърцето си. Останалото е копнеж по играта и желанието ни да се движим напред. Този порив е силата, която променя съдбата ни, той е тайната опора в дните ни. Когато установим своите мечти, желания и намерения, ние твърдо и осъзнато определяме пътя си!

На прага сме на нова година! Тя ни носи нови мечти, нови желания нови надежди. Няма невъзможни мечти, а всички чудеса са възможни. Ще го разберам веднага щом погледнем коледната звезда.

Има нещо тайнствено в цветето, което цъфти, когато от цветята в градините са останали само спомен. Няма друго цвете, което така да е свързано с настъпването на студеното време и зимата. Смята се, че коледната звезда е имала магическо влияние върху чувствата и въображението на хората много преди да започне да се асоциира с Коледа. Историята започва от древните ацтеки – те почитали цветето с богат пурпурен цвят като символ на чистотата и живота.


ЗА СЪБИТИЕТО

Не пропускайте поредната ни Коледна нейро-среща “КОЛЕДНИ МЕЧТИ, КОЛЕДНИ ЗВЕЗДИ” на 18-ти декември 2021 г. (събота) от 15.30 ч. Събитието е с продължителност 90 минути.

Водещ: Елина Топалска – Сертифициран Арт-терапевт, Специалист по Нейрографика, Хореограф, Творец

Къде? Art & Dance Studio SOFISTIK (ж.к. Люлин, бул. Джавахарлал Неру 28, Силвър център, ет. 2, офис 60)

Вход: специална празнична цена – 25.00 лв.

Записване: за участие в срещите можете да заявите на 0897 927 564 (местата са ограничени).

Събитието се провежда при спазване на всички ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ. За допускане до събитието за всички лица над 18 г. в сила са изискванията за наличие сертификат за поставена ваксина, документ за преболедуване, отрицателен тест (антигенен или PCR) или наличие на антитела. Горните изисквания не се прилагат по отношение на лица до 18 годишна възраст.


С маркер в ръка, честност към себе си, любов и цветове, ще дадем живот на мечтите си, ще се взрем в бъдещата 2022 година и ще потърсим ресурсите за личния ни подем. Ще преминем заедно една част от пътя към по-пълноценен и осмислен личен живот и реализация, изграждайки умение съзнателно да се променяме. Ще дадем живот на мечтите си! А какво по-хубаво от това?

И запомнете: не е необходим никакъв предварителен опит и знания в рисуването! Нейрографиката ще ни води!

Очаквам ви! Бъдете смели и активни! Успяваме само когато действаме!

Събитието е инициатива на Зона за изкуства, творчество и личностно развитие. За него могат да бъдат използвани и ваучери от инициативата Подари (си) танцово/ арт преживяване.


• Ако темите на срещите ни резонират с вас, но не желаете да участвате в група;
• Ако имате собствени теми, по които желаете да работим;
• Ако имате въпроси относно нейрографиката и искате да ги обсъдим, можете да се обадите за индивидуална среща.


ЗА НЕЙРОГРАФИКАТА

Замисляли ли сте се какво значат несъзнателните рисунки? Когато седим на лекция или разговаряме по телефона, често неволно вземаме молив и започваме да рисуваме различни линии и фигури. Така несъзнателно изразяваме своето вътрешно моментно състояние. Човек подсъзнателно има желание да рисува различни форми и линии на хартия. Интуитивно се стремим да визуализираме проблема, за да го погледнем отстрани и да намерим решение.Неврографиката ни учи да правим това ОСЪЗНАТО. Но има няколко важни особености:
• Нейрографика се рисува по ТЕМА. И то актуална, интензивна, вълнуваща ни тема. Тя може да е свързана както с реализиране на положителни и желани неща, така и със справяне с проблеми, негативи, житейски неудобства, нежелани ситуации…
• Нейрографика е МЕТОД, който чрез рисуване, даване на смисъл на рисунката и наблюдение ни дава възможност да взаимодействаме със самите себе си, с нашето психическо състояние, с обкръжаващата ни среда и с целия свят. Посредством нейролинията и прости геометрични фигури можем да разговаряме с подсъзнанието си и да го ПРЕПРОГРАМИРАМЕ.
• Нейрографиката НЯМА за цел създаване на рисунки, още по-малко красиви (знаем колко е субективна категорията “красотата”). Да, рисунките са резултат, но той е по-скоро вторичен. Същността на нейрографиката е процесът, преживяването, докато се рисува. А истинският резултат е промяна в състоянието ни – освобождаване от страх, сбъдване на мечта, балансиране, хармонизиране на състоянието ни. Такъв е ефектът на РАБОТЕЩАТА нейрографика, а не красивата рисунка.
• Можем да прерисуваме всичко в живота си, което е необходимо да погледнем от нова гледна точка, както и да си нарисуваме всичко, което ни е нужно и искаме да бъде…
• Да рисува нейрографика може ВСЕКИ. Стига да има лист и маркер пред себе си. Целта не е създаване на картини и поради това талант за рисуване изобщо НЕ е необходим. Рисуваме докато ни хареса рисунката на нас самите!
• Нейрографиката е БЕЗОПАСНА. Спазват се малко, но задъл жителни правила и се следват стъпките на основната методология. Това гарантира ефективност на процеса. А ако не се съобразим с тях, нейрографиката просто няма да доведе до резултатност.
• Твърдението, че нейрографиката е трудна и изисква много време не е коректна. Тук размерът на листа няма никакво значение. Всичко зависи от интензивността на темата, времето, с което разполагаме и искаме да отделим…и вътрешния ни импулс за рисуване.Лесно, достъпно, приятно и ефективно.

Новини