Африка, Мароко и “СОФИСТИК-ЖИВО”

Африка, Мароко и "СОФИСТИК-ЖИВО"

Приказката на Танцова формация „СОФИСТИК-ЖИВО” продължава! Oтново магична, отново предизвикателна, отново изпълнена с емоция, вълнение и екзотика! Този път ще се потопим в магията на уникалната Африка! Тя крие много тайни, дом е на повече от един милиард души. Те са от различни култури, с различен цвят на кожата, пъстри традиции, забележителности и природа, каквито не можете да срещнете никъде другаде по света.

А дестинацията е повече от вълнуваща! МАРОКО – страна на хиляди контрасти и богата история ни очаква, приготвила сцени за групи от цял свят, готови да покажат националните си танци и да впечатлят публиката с оригиналност и идентичност.

Снимка: National Geographic

Новаторският стил на “СОФИСТИК-ЖИВО” ще заблести отново на сцените на VII Международен фестивал за традиционен фолклор и народни изкуства в гр. Загора. Гостуването се осъществява от 6 до 16-ти октомври 2019 г. Пъстра и пълна с разнообразие от танци от различните етнографски области програма, български музикални ритми, обичаи, вплетени в танц ще омагьосат мароканската публика. Ще срещнем традиционното и съвременното, ще споделяме, ще се учим, ще преживяваме.

Участието на Формацията се осъществява по специална покана на Асоциация за изкуства и социо-културно развитие “ФЛАМАНТ” от веригата фестивали на CIOFF Мароко.

Мечтай и планирай!
Вярвай и рискувай!
Вдъхновявай!
Изживей!

Всички моменти на труд са нашето начало.
Не се отказваме от това, в което вярваме.
И всеки път разбираме, че си е струвало!

Фестивали