“…живееш с това, което даваш”

“Оцеляваш с това, което получаваш, но живееш с това, което даваш.”

Всеки намира различни начини да благодари за случващото му се добро. За нас като творци да даваш е най-удовлетворяващо. И не е само поза, а дълбока вътрешна потребност! Чувстваме се късметлии, защото точно в това трудно време в живота (и особено много за изкуството!) ние продължаваме сбъдванията на творческите си мечти! Защото не се отказваме от тях. Въпреки всичко! Затова благодарим на Изкуството, че ни прави силни, оптимисти и добри хора! И въплъщаме своята благодарност в дарителство. Защото да разделиш с нуждаещия се своето имане е най-човешкия и християнски жест!

Нашата кауза

За поредна година подаваме ръка на Мариана и децата, за които тя се грижи. Не сте чували за Мариана? Ще ви разкажем накратко. Мариана Пенчева е Човек с огромно сърце. Тя е млада учителка от Велико Търново, която през 2015 г. дава шанс за нормално детство, по-добро бъдеще, образование и развитие на няколко деца в неравностойно положение, след като училището и пансионът към него, в които децата учат и живеят, затваря врати. Заедно със семейството си, приятели, познати, последователи и дарители, Мариана поема грижата за децата, дарявайки ги с топъл домашен уют, вдъхновение, безценни житейски уроци, възможност да израстват, да намират своята реализация.

Най-голямата награда

Не случайно през 2019 г. Мариана получава наградата „Жена на десетилетието“ в категория „Майките, които ни вдъхновяват“ на Woman.bg, а през 2016 г. – наградата на ЕП за Европейски гражданин на годината. За своето дело Мариана Пенчева получава още много отличия, сред които „Достойните българи“ и „Бяла лястовица“. А децата… Те са талантливи творци – танцуват, готвят, участват в различни проекти, занимават се с театър, литература, приложни изкуства. Учат и се развиват! А това е най-голямата награда!

Мариана е Човек за пример. За това, че няма невъзможни неща; че когато даваш, всъщност получаваш много повече. А когато правиш нещо от сърце, резултатът е вълшебен. Пример за това, че въпреки всичко, можем да бъдем по-добри!

Благодарим!

Щастливи се, че тази година в нашата инициатива се включиха и много хора, извън Формацията ни. Благодарим на всички: изпълнители, родители, приятели. Специални благодарности изказваме и на Клуб към Българския младежки червен кръст (БМЧК) към НГДЕК.

Всеки, който желае да помогне на Мариана и децата, за които тя се грижи, може да изпрати своето дарение на адрес: Велико Търново, пощ. код 5000, кв. „Картала”, улица „Иван Момчилов” 40, ет. 3, за Мариана Пенчева.

И нека доброто е винаги в нас!

Новини