Танци и култури от Изтока: ИНДОНЕЗИЯ – танцов уъркшоп

Танци и култури от Изтока: ИНДОНЕЗИЯ - танцов уъркшоп

Танци, плажове и красиви храмове – това е първата представа на всеки човек за Индонезия. Местните хора наричат родината си „Tanah Air Kita“, което в превод означава „Наша земя и вода“. Жителите на страната днес начисляват над 270 милиона, говорят над 700 езика, а многобройните пътешественици от цял свят се радват изключително разнообразната природа и богатата  култура на островната държава.

“Единство в многообразиието”. Това е националното мото на Индонезия!

На 17 508 острова живеят повече от 300 етнически групи.  И всяка една от тях има свои собствени културни специфики, ярко отразени в артистичните практики на отделните етноси. А тези изкуства са пъстри, различни, богати на символика, отразяващи различен мироглед. Една от най-атрактивните форми на изпълнителските изяви е ТАНЦЪТ. В Индонезия днес съществуват над 3000 запазени традиционни танца.

С една малка, но изключително екзотична частица от тях ще се запознаете при нас, в нашия проект “Танци и култури от Изтока: ИНДОНЕЗИЯ” – едно незабравимо и неповторимо танцово пътешествие в Индонезия!

Идеята се реализира от Танцова формация “СОФИСТИК-ЖИВО” в партньорство с Посолството на Република Индонезия в България.

Групата по индонезийски традиционни танци към официалното представителство на Индонезия – Pesona Mawar Nusantara ще бъдат наши гости и учители, за да ни въведат в необозримия и колоритен свят на традиционното индонезийско танцово изкуство.

Кога?
Понеделник, 15-ти юли 2019 г.
19.00 – 21.00 ч.

Къде?
Art & Dance Studio SOFISTIK (гр. София, ж.к. Люлин – център, бул. Джавахарлал Неру 28, Силвър център, ет.2, офис 60)

Такса: 20 лв.
За изпълнетели на ТФ “СОФИСТИК-ЖИВО”: 15 лв.
*Могат да се ползват талон за отстъпка от предишни работилници.

Програма: TBA

Местата са органичени. Предварителната РЕГИСТРАЦИЯ е задължителна.

Включете се в нашето азиатско приключение!

Танци и култури от Изтока: ИНДОНЕЗИЯ - танцов уъркшоп
Workshops