ТАНЦ КАТО НА КИНО 2022

Хореография и постановка

Елина Топалска, Ивана Йорданова, Кристин Пишманова-Минчева, Лия Илчева, Моника Митова, Николета Илчева, Дениела Драганова

Режисура и сценарий

Елина Топалска и Николета Илчева

Мултимедия и визулано оформление

Мартин Евлогиев и Николета Илчева

Солисти

Анна Кръстева, Йоана Иванова, Йоанна Йотова, Катерина Любенова, Моника Митова, Надежда Долашкова

„Дръжте се здраво за мечтите си, защото, ако мечтите ви умрат, животът ви ще се превърне в птица със счупени крила, която не може да лети." – Лангстън Хюз

Мечтата е идея. Красива идея за нас и живота ни такъв, какъвто бихме искали да го имаме. И като всяка една идея, може да бъде превърната в решителен план за действие.

Точно преди 3 години, подтиквани от постоянния си творчески порив и след 3 удивителни турнета на три континента у нас се роди прекрасна метафора – живеем и творим както във филм. При това не точно филм, а цяла поредица с много герои, силни характери, изненадващи ситуации, заплетена (на моменти) фабула, ярки откровения, танцови страсти и смели предизвикателства. Точно 35 епизода до 2019 година! И заложихме на идеята да превъплатим тази романтична метафора в танцов спектакъл “ТАНЦ КАТО НА КИНО”. Подбрахме най-завладялите ни филми, изслушахме стотици часове музика, обсъждахме, спорехме, вълнувахме се. Влагахме своята творческа и житейска философия във всеки избор. Кръвта ни кипеше, а емоциите бяха на МАКС! Работата ни спореше и вече си представяхме как през май 2020 г. ще разкажем в танц нашия “филм”.

И се случи нещо… като на кино! Пандемия, дистанция, болести, страх, изолация… Липса на възможност да се работи творческа работа – особено колективна, особено танцова. За сцена и дума не може да става.

Първоначалния шок овладяхме бързо и на негово място дойде ентусиазмът. Как се прави хореография онлайн ще разказваме друг път . Ние намерихме своята дълбока мотивация, защото наистина се стремяхме към реализацията на една мечта! Не дадохме шанс на унинието и тъгата да ни завладеят, когато нещата не се случат веднага или се окаже по-трудно, отколкото сме предполагали. Но

все пак романтичният ни “филм” вече придоби усещане за драма.

Калената воля е онова, което отличава сбъднатите мечти от изоставените! Работехме постоянно – без да спираме и без да се предаваме! Единици от изпълнителите не устояха на трудностите – Формацията ни остана цяла, силна, единна, целенасочена и работеща с всичките си групи! Доказахме – способни сме да устояваме на натиска на времето, на обстоятелствата, на страховете и слабостите си. Ежедневно впрягахме волята си!  А когато чувствахме, че  вътрешната ни сила намалява, за да продължим следвахме безпристрастно плана си – спектакълът “ТАНЦ КАТО НА КИНО” трябва да бъде качен на сцена! Харесахме си още нови филми, намерихме нови любими мелодии, израствахме творчески под стрес, променяхме концепции, търсехме нови решения, трансформирахме вече готови хореографии… Животът ни промени, а ние променихме визията на проекта си. И така… две години!

Изкуството да мечтаем така, че да сбъдваме своите копнежи, изисква да се научим да различаваме стойностната мечта от фантазията. Всяка идея и проект, които ще направят живота ни по-щастлив, си заслужават усилията от наша страна.

“ТАНЦ КАТО НА КИНО” беше и остава нашата мечта. До нейната реализация! Ако всяка мечта се материализираше просто ей така, вероятно нямаше да успяваме да ѝ се нарадваме истински. Не се променяме, защото мечтаем, а когато вървим към мечтите си смело и полагаме усилия. Дори и далеч извън зоната си на комфорт!

Очакваме ви на спектакъла “ТАНЦ КАТО НА КИНО”!

Щастливи сме, че можем да преживеем мечтата си заедно с вас!

Вход с платени покани

За покани и повече информация, свържете се с нас на тел. 0897 927 564, 0889 022 700, на office@sofistik-jivo.com или на лично съобщение в социалните мрежи.