ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ

[jcolumns model=“1,2″]

Танц ТАЙВАНСКА ИМПРЕСИЯ

[jcol/]

Характерните танци са един от основните жанрове, застъпени в пъстрата танцова палитра на “СОФИСТИК-ЖИВО”. Правим творческа интерпретация на гръцки, руски, испански, руски-цигански, арабски, еврейски, африкански, украински и китайски танци.

За своите над 30 творчески години смеем уверено да твърдим, че езикът на танца е универсален и интернационален. За него няма цвят на кожа, ограничения и предели. В танца човек се потапя с цялото си сърце, с много настроение и истинска емоция!

С източния танц “Мираж” и африканския “Легенда за Африка” през 2012 година Формация “СОФИСТИК-ЖИВО” стана носител на на Голямата Танцова награда на София.

[/jcolumns]

[jcolumns model=“1,2″]

[jbox color=“gray“]

Характерните танци са продукт на народното творчество, носещ най-ярките характерни етнографски черти на даден народ. Характерният танц е синоним на народния танц, обработен и поставен на сцена. Това са фолклорните танци на народите от цял свят.

Да танцуваш значи да разговаряш без помощта на речник или преводач. Няма лесно и бързо заучаване на чужди танци, необходимо е много наблюдение и познаване на различни техники, нрави, обичаи; познаване на народопсихологията на съответната нация.

[/jbox]

[jcol/]

[/jcolumns]