С ново име в Новата 2024-та година

Време за равносметка и преосмисляне. 2023-та година ще запомним с много сцени и реализирани проекти, неспирен поток от вдъхновение, преодолени препятствия, научени уроци, безброй усмивки, но и малко сълзи. Пътешествията ни бяха географски и във времето – близки и далечни! Изпълнихме 40 творчески сезона с танцови предизвикателства, заслужени награди, високи постижения…

Броим, за да сме точни:

• 31 турнета в Европа, Африка и Азия, като последните две са в Гърция и Индонезия през изминалата година.

• 49 танцови уъркшопи, водени от нашите инструктори от 2015 г. до днес.

• Над 320 спечелени награди и призове

• 44 арт ателиета и творчески събития

• Над 2300 сценични изяви

• 69 самостоятелни концерта

• 12 нови танци за изминалата година

• 35 участия в съвместни проекти с български и международни партньори

И още неизброимо много идеи и предизвикателства, които предстоят да бъдат осъществени. Развиваме се като общност, израстваме и вървим смело напред! Продължаваме да инвестираме във водещи иновации в изкуството и културата, да стартираме нови проекти, да работим по световни стандарти. Стараем се да вървим напред по устойчив начин, като обръщаме внимание на всеки аспект от работата си.

А нашият екип е нашата движеща сила – екип от професионалисти, млад, динамичен, активен, екип с висок морал и ценности. Екип отговорен, лоялен, позитивен… Екип творящ и горящ в света на танца, на изкуството, на културата, на образованието!

Нашето ново НИЕ

В  изкуството няма запазени територии, иначе няма как да се развиваме като творци. Вместо това можем да си подадем ръка, да научим нещо един от друг, да предадем знания и да се почувстваме удовлетворени от това, че сме били полезни. Целият ни съзнателен път и прогресът на света е свързан със стремежа ни да вървим напред, да израстваме. А развитието означава знание, сътрудничество, подкрепа. Съзнателни и целенасочени избори за посоката, в която искаме да се развива нашият живот.

Оповавайки се на постиженията ни и на безценната подкрепа на нашите последователи, приятели и партньори, днес правим следващата крачка към бъдещето. Даваме ново име и нов смисъл на дейсността си: Танцова & арт компания “СОФИСТИК-ЖИВО”/ Dance & Art Company SOFISTIK-JIVO.

Ще продължаваме да танцуваме, да творим, да създаваме изкуство, да обучаваме. Но и още много! С разширен кръгозор отваряме сърцата и сетивата си за нови творчески предизвикателства, нови публики, партньорства и изяви в необятния свят за изкуството. Всички сме в процес на постоянно изграждане и промяна. Ние избрахме да моделираме дейсността си на база желаното от нас бъдеще. Не е необходимо да променяме желанията и целите си, достатъчно е да променим собствената си нагласа към реализираните си мечти! Всичко има смисъл, ако го правим с любов, отдаденост и надежда!

И ако трябва да тръгнем отнякъде, Новата година е перфектна отправна точка!

Новини