НАРОДНИ ТАНЦИ

Чужденците винаги се чудят как  малка страна като нашата, има такова голямо разнообразие от танци и хора. Всеки, който е имал удоволствието да наблюдава тази магия, наречена български фолклор е останал възхитен от прекрасните ни песни и танци.

[jcolumns model=“1, 1.9, 0.1″]

НАРОДНИ ТАНЦИ

НАРОДНИ ТАНЦИ

НАРОДНИ ТАНЦИ

[jcol/]
[jbox color="white"]

Уникалността на стъпките и фигурите идва от това, че когато танцуващият играе, той влага всичко от себе си, всички чувства, мисли и настроения. Танцува не само неговото тяло, танцуват неговите душа и сърце.

В репертоара на всички групи на Формацията присъства поне едно от лицата на българския фолклор: автентичната класика , която ние дълбоко уважаваме и обичаме и съвременната интерпретация – много по-близка до младите хора.

[/jbox]

[jbox color="gray"]

Въпреки че в народните танци съществуват най-различни и сложни стъпки и движения, не е чак толкова трудно да се научите да ги танцувате. А най-важни от всичко са желанието и страстта – когато ние, българите танцуваме, може да се види цяла палитра от чувства, огън, сила, любов.

В българските народни танци се крие цялата история на България и човек може да усети всяка една стъпка, всяко едно движение и това прави танца още по-красив и истински. Стилът им се е оформил в продължение на векове в зависимост от условията на духовен живот, нравите и обичаите, при които е живял и се е развивал народът ни. В страната ни има шест етнографски области като всяка от тях се отличава със специфични движения и уникални танци и хора.

[/jbox]

 

НАРОДНИ ТАНЦИ  НАРОДНИ ТАНЦИ  НАРОДНИ ТАНЦИ
[jcol/]

sheviza3 copy2

[/jcolumns]