Най-красивият танц за годината на Заека

заек

Танцът ни “Цветен полъх” бе отличен за Най-красивия танц за годината на Черния воден заек във “Фото и Видео конкурс за Китайската Нова година на Заека” на Учебна стая “Конфуций” към Русенски университет “Ангел Кънчев”.

Танцова формация „СОФИСТИК-ЖИВО“ в годината на Заека

Точно преди 12 години осъществихме първото си турне в Източния свят. И се влюбихме в него! От тогава до сега всяка година се отправяме с любов и трепет към Изтока. Танцували сме на вълнуващите международни сцени в Китай, Тайван, Филипините, Индия, Тайланд. И  сега, след пълното завъртане на зодиака, ние пак гледаме  на Изток с още по-голяма обич и вълнение.

Като че ли Заекът, олицетворяващ динамика, бързина, смелост, ни научи да бъдем точно като него: динамични в идеите си, бързи в творческите си решения и смели в мечтите и идеите си. И не само – благодарение на тези “заешки” качества се научихме на вътрешно освобождение; разбрахме, че чудесата не се случат, ако седим със скръстени ръце в очакването им. Затова работим много и от сърце! Творим, за да радваме всеотдайно своите приятели и любимата си публика!

И ние като Заекът, освен че сме творци, сме и състрадателни и чувствителни – подкрепяме социални каузи, създаваме и свои със загриженост към нуждите на другите. И точно като Зайците сме приятелски настроени към целия свят, а като творци сме отзивчиви и толерантни и винаги предпочитаме компанията на приятелите и колегите от всички географски ширини.

Всички тези качества се отразяват и в творчеството ни – то е енергично, осъзнато, едновременно сложно и драматично, но в същото време непринудено и постоянстващо.

Затова приветстваме Новата лунна година, управлявана от Черния воден заек с вълнение и нови стимули. И с любопитство за всичките негови изненади!

Новата Лунна година

А нашият „Цветен полъх“ от любимия Далечен Изток е поздрав за всички, които като нас – танцьорите и творците от Танцова Формация „СОФИСТИК-ЖИВО“ празнуват настъпването на годината на Водния заек с вдъхновение и очакване на чудеса!

конкурс, Новини