ДИПЛОМАЦИЯ НА ЧУДЕСАТА

На 21-ви май 2021 г. в Резиденцията на на Нейно превъзходителство Закия Ел Мидауи – Посланник на Кралство Мароко в България и в присъствието на дипломати, министри, археолози, кметове и интелектуалци се съчетаха в официална празнична церемония две големи, мащабни по своето значение събития: 10-годишнината от най-голямата ни национална кампания за опазване на наследството и развитие на културния туризъм – “Чудесата на България”, разработвана от журналистите на “Стандарт и 60-годишнината на дипломатическите отношения между България и Мароко.

Танцова формация “СОФИСТИК-ЖИВО” отново беше поканена, за да докаже за сетен път, че изкуството е нежна и деликатна сила и може да бъде активна страна в междукултурния диалог. Културната дипломация стъпва на огромния потенциал на българската култура, а съчетана с мултикултурната пъстрота на нашите програми, се вписва в общата картина на световното културно многообразие.

В програмата ни включихме както български танци от всички етнографски райони, така и ревю на марокански кафтани от личната колекция на Нейно превъзходителство Закия Ел Мидауи. Специално са случая премиера имаше и новият Марокански танц на Формацията.

Новини