Дипломатически културен салон

Дипломатически културен салон

Новата 2020-та година започва на сцена! И то каква! Дипломатически културен салон се организира от Съвета на жените от Мароко в партньорство с Посолството на Мароко в България, Съвета на мароканците, живеещи в чужбина и Фондация Хасан II за мароканците, живеещи в чужбина. Събитието е под патронажа на Негово величество цар Симеон Сакскобургготски.

Дипломатически културен салон се провежда в координация със Съюза на писателите на България и българската електронна медия “Дипломатически спектър”. Акцент на събитието е кръгла маса на тема “Жените и тяхната роля за насърчаване на културните и дипломатически отношения между държавите”. Ще бъде подписана и Конвенция за партньорство между Съвета на мароканците, живеещи в чужбина и Съюза на българските писатели. Ще бъдат връчвани и награди за постижения.

Фолклорната програма на Танцова формация “СОФИСТИК-ЖИВО” с участието на Александър Александров-Алекс ще бъде артистичният акцент на срещата и прякото доказателство за силата на културната дипломация. Няколко месеца след изключително успешното турне на Формацията в Мароко, ние отново ще демонстрираме силата и удивителната пъстрота на българското национално изкуство. Програмата ни включва ревю на български национални носии, презентационни текстове, танци и песни от почти всички етнографски региони на България. А изненадата ще бъде и ревю на традиционни  автентични  марокански женски облекла (кафтани) от частни колекции.

Участието на Формацията се осъществява с тясното сътрудничество на Асоциацията на учителите по френски език в България.  

Дипломатическия културен салон ще се проведе на 3 януари 2020 г. (петък) от 18:30 ч. в Резиденция на Кралство Мароко в София.

Вход с покани

Новини