Защо е по-добре да учим K-POP танци с учител?

Защо е по-добре да учим K-POP танци с учител?

Често ни задават въпросите  „За колко време ще се науча да танцувам K-POP танци?” или „Кой е най-бързият начин да науча този танц?”.  Нашият отоговр винаги е един: „Всичко е строго индивидуално.”
Днес обаче,  даваме някои полезни обяснения и отговори с уточнението, че при всеки запален K-POP танцьор е различно.

Колко време?

Да се научите да танцувате K-POP танци зависи изцяло от нивото, на което сте, песента и хореографията. Най-добрият начин е да се запишете в танцова школа, която предлага класове по K-POP танци.

На начинаещите танцьори обикновено отнема около 6-8 едночасови урока, за да научат един танц. Но усвояването на само една хореография  е достатъчно единствено за запознаване с, но не и за придобиване на всички основни танцови техники и умения. Според способността за учене на курсиста, този период може да варира от 2 до 8 месеца. Именно поради тази причина е за предпочитане да се заучават повече, но по-кратки части от K-POP танци в различни стилове – мъжки/ силови танци, по-женствени секси или сладки танци, танци с хип-хоп и джаз елементи и други. Щом стигнете до следващото – средно – ниво, времето за научаване на един цял танц може да се съкрати до 4-5 урока, тъй като основните базови танцови техники ще ви бъдат вече познати.

Начини на учене.

Начините за учене на K-POP танц са два: самостоятелно (чрез разучаване на движенията от видеоклипове или чрез видео уроци) или с инструктор (в група или индивидуално).

Самостоятелното учене отнема много време и изисква голяма самодисциплина. Основният проблем възниква, когато не достатъчно добре подготвени танцьори (особено начинаещи) допускат грешки, които няма кой да им посочи и поправи. Така грешно заучените техники и начини на движение се превръщат в навик, който се явява сериозна пречка при по-нататъчното развитие на танцьора.

Този начин на учене не се препоръчва за начинаещи!  Липсата на основни танцови знания, умения, техники и фактът, че K-pop танците обикновено са групови танци могат да попречат  и подведат  учещия. Именно поради това, е най-добре обучението да започне в подходящ клас по K-POP танци.

Ученето на K-POP танци с инструктор значително намалява риска от допускане на грешки и неправилно заучаване на движения. Опитът и познаването на тънкостите на различни танцови стилове и умението да помагат за правилното усвояване на нови техники и движения е основната задача на инструкторите по танци. Освен това те правят заниманията забавни, вдъхновяващи и значително по-лесни от самостоятелното учене. Друго предимство на класовете по K-POP танци е срещата с много нови хора, споделящи същите музикални и танцови интереси! А какво по-забавно и приятно от това?

Колкото повече K-POP танци, толкова по-добре!

Тук следва да направим едно важно уточнение. Самоподготовката е изключително подходящ начин за усъвършенстване и подобряване уменията на танцьора, когато бъде достигнато средно или напреднало ниво. Имайки основни танцови умения, всеки танцьор може да ги надгражда с нови техники и движения, паралелно с груповите занимания по K-POP танци. Често тези, които искат да напреднат по-бързо, отделят допълнително време в репетиции на това, което инструкторът е показал в залата. Други пък се упражняват у дома или с приятели и съученици за по-бързо постигнае на резултати.

Във всеки случай, за да бъдеш наистина добър в който и да е танцов стил, трябва да отделиш много време, усилия  и постоянство за репетиции и подготовка. В крайна сметка зависи докъде искаш да стигнеш ти самият!
Ако си нов в K-POP танците и не си сигурен дали са подходящи за теб, защо не пробваш първо клас за начинаещи? Отвори съзнанието си и си дай шанс да откриеш нова страст… Никога не знаеш къде ще те заведе! Всеки дълъг път започва само с една малка крачка!

Полезна информация

3 коментара за Защо е по-добре да учим K-POP танци с учител?

 • Ваня

  много бих желала да намеря школа по кей-поп танци в бургас, можете ли да ми помогнете с някаква информация? Извинявам се предварително, че пиша във вашия сайт!

 • сугестопедия цена

  Всеки един от нас може да си направи каквато й да е програма за тренировки, било то за танци или тип гимнастика, но ако определените движения не се изпълняват правилно, то ефекта няма да е този,който го искаме и затова лично аз съм за да имаме треньор,който да следи стриктно какво прави.Статията ви е страхотна и се радвам, че ни предлагате подобна тема.Когато вече си наясно с всички тънкости и се специализираш вече то тогава може да си позволиш да тренираш само.Но се радвам, че пишете и описвате какви са рисковете и нуждата от това да има треньор.

  • Sofistik-Jivo

   Благодарим Ви за коментара! Щастливи сме, че споделяме една и съща гледна точка!