Защо да танцуваме?

Защо да танцуваме?

Защо да танцуваме? Защото е страхотно, забавно и мотивиращо да бъдем по-добри!

Специално разработените учебни програми и доказалата се през годините методика на обучение, утвърждават Танцова формация “СОФИСТИК – ЖИВО” като една от най-авторитетните школи в гр. София за обучение на изпълнители от всички възрасти.
Танцьорите изучават комплексно модерен и джаз балет, съвременни танцови стилове и техники, хип-хоп и улични танци, български народни танци, характерни танци, танцов театър. Изградена е специална система от упражнения за правилното развиване на двигателната им култура, усет към музиката, ритмичност, танцувалност, стил и артистичност.

Обучението

– Развива ритмичност, танцувалност и музикалност.
– Оформя правилна и красива стойка.
– Усилва физическата издръжливост.
– Развива качествата: бързина, ловкост, гъвкавост и пластичност.
– Развива сценичното поведение и артистичност.
– Дава самочувствие на физически здрави и психически уравновесени хора.
– Създава приятелства и оставя прекрасни спомени и емоции за цял живот.

Стилове

35-годишният опит на ръководителите и хореографите е показал многократно, че колкото по-богат и разнообразен е репертоарът на Формацията, толкова по-способни стават младите танцьори. За нас е важно всеки да намери своето място, своя стил в танцовия свят! Затова постоянно залагаме и танцуваме в различни, познати и не чак толкова стилове и жанрове.

Смятаме за важно всеки танцьор да се докосне до традиционното – българските народни танци и фолклор; характерните танци (танци на народите). Формацията е една от първите в България, които обръщат поглед към фолклора през призмата на модерното танцово изкуство. Така се ражда модерната интерпретация на фолклор. Стъпвайки на основата на традицията, ние превъщаме фолклора в нещо различно, ново, модерно и по-лесно разбираемо за младите хора.

И тъй като живеем в един модерен свят, с постоянно развиващи и променящи се тенденции в сферата на танцовото изкуство, искаме винаги да бъдем актуални и в крак с времето. В обучението си залагаме основно на модерните стилове – танцуваме модерен балет, модерни и съвременни танцови техники; улични и хип-хоп танци; k-поп танци; танцов театър и танцово шоу; MTV dance и класически балет.

Сами може да решите кой стил е точно за вас. А ние ще ви помогнем да откриете това, като ви запознаем с тънкостите на различните измерения на танцовата техника, била тя модерна, класическа или фолклорна!

Ние сме готови да експериментираме! А вие?

Полезна информация